Aj po 30 rokoch je strecha s pálenou škridlou krásna

Výber strešnej krytiny je rozhodnutím na celý život a vy ju určite nechcete meniť alebo opravovať už po pár rokoch. Pálené škridly sú jednou z najkrajších a najodolnejších možností zastrešenia, ktoré majú majitelia domov k dispozícii. Ponúkajú nestarnúcu krásu, výhody energetickej účinnosti a bezkonkurenčnú trvácnosť 100 % prírodného materiálu. Strecha s pálenou škridlou Tondach nestarne, a aj po 30 rokoch bude vyzerať skvelo.

Použitie moderných pálených škridiel Tondach sa oplatí nielen pre estetické vlastnosti, ale najmä pre praktické výhody, kvôli ktorým sa oplatí do nich investovať. V čom keramické škridly v porovnaní s inými materiálmi vynikajú?

TOP prednosť – stálofarebnosť

Kvalitné prírodné pigmenty a náročná technika vypaľovania garantujú keramickým škridlám Tondach farebnú stálosť a to dokonca bez dodatočnej údržby. Nevyžadujú si žiadne dodatočné nátery, a tak sa nemusíte obávať vyblednutia krytiny počas jej životnosti. Aj škridly v tmavom odtieni si zachovajú stálofarebnosť. Precízne spracovanie škridiel Tondach vytvára trvácnu krytinu, ktorá má overenú životnosť viac ako 100 rokov. Vybrať si pritom môžete zo širokého sortimentu tvarov, odtieňov a povrchových úprav.

Počasie strechu nezaskočí

Strecha je pre rodinný dom veľmi dôležitá. V priebehu roka je vystavená rôznym poveternostným vplyvom, preto musí preukázať vysokú odolnosť. Pálené škridly Tondach si vedia poradiť s dažďom, snehom, mrazom, UV žiarením či krupobitím. Vyznačujú sa aj   protipožiarnou odolnosťou a i ch povrch nepoškodia ani kyslé dažde, machy, lišajníky či vtáčí trus. Poskytuje tak komfortné bývanie v každom ročnom období.

Zdravý domov

Strecha s pálenou škridlou vytvára priaznivú vnútornú mikroklímu. V zime chráni pred extrémnymi vplyvmi počasia, v lete sa neprehrieva, čím p omáha znižovať prevádzkové náklady a vy nemusíte zbytočne vyhadzovať peniaze von oknom. Okrem ochrany pred teplotnými výkyvmi eliminuje aj problém s hlučnosťou pri daždi. Pálená škridla navyše prirodzene dýcha, rýchlo sa vysúša, a tým zabraňuje tvorbe nebezpečných plesní.

Bonusom je ekologický rozmer keramickej krytiny Tondach. Získala environmentálnu značku „natureplus“, ktorá potvrdzuje, že je vhodná aj pre trvalo udržateľnú výstavbu. V yrába sa z prírodných materiálov bez chemických prísad a samotný proces výroby má nízky dopad na životné prostredie. Na konci životnosti je možné škridly navyše recyklovať.

Bohatá paleta škridiel pre každú strechu

Ponuka krytín Tondach je naozaj široká a umožňuje vám zvoliť si škridlu v rôznom farebnom prevedení či povrchovej úprave. Z bohatej palety si vyberú priaznivci moderných, ale aj tradičných rodinných domov. Hoci sa niektorí obávajú jej vyššej váhy, hmotnosť samotnej krytiny významne nezaťažuje konštrukciu krovu. Použiť ju tak môžete aj na rekonštruované strechy, kde predtým pálená škridla nebola použitá. Keramická škridla Tondach je vďaka svojej všestrannosti vhodná pre každý typ strechy i charakter domu.

www.wienerberger.sk
 


Škridly Tondach chránia pred rôznymi vplyvmi počasia, bránia prehrievaniu podkrovia a eliminujú aj problém s hlučnosťou pri daždi.

Pálené škridly majú všestranné využitie – vhodné sú na moderné i tradičné domy, dokonca i na rekonštruované strechy.

 

Škridla PLAN 18 s elegantnými a rovnými líniami podčiarkne osobitnú krásu a nápaditosť strechy. Dá sa použiť na šikmú strechu, ale aj na zhotovenie odvetranej fasády. Fasáda tak získa rovnaké výhody ako strecha z keramickej krytiny, ako sú dlhá životnosť, farebná stálosť a bezúdržbovosť.

Späť na zoznam článkov