BRISPOL - dlažba k rodinnému domu alebo aj zámku.

Pálená tehlová dlažba od spoločnosti BRISPOL skrášli svojim tradičným a nadčasovým vzhľadom priestory všetkých exteriérov či interiérov. Poteší všetkých, ktorým sa páči retro štýl a materiály s nádychom histórie a romantiky, ktoré rozprávajú svoje príbehy.

Kvalitné prírodne produkty BRISPOL, vynikajú nielen svojim jedinečným vzhľadom a tvarom, ale aj vynikajúcimi vlastnosťami. Odolávajú mrazu, chemikáliám, soli, oderom anikdy nevyblednú.

Vysoká odolnosť a dlhá životnosť radí tehlové dlažby medzi stavebné materiály, ktoré vydržia po celé stáročia. Dôkazom sú historické pamiatky, kde sa tehlové dlažby zachovali v takmer neporušenom stave až po dnes.

Dlažby od spoločnosti BRISPOL sú vyrobené tradičným spôsobom výhradne z kvalitných českých surovín - výberového prírodného ílu. Každý výrobok prejde štvordenným procesom výroby cez lisovanie, sušenie a vypaľovanie pri teplote 1200 C
 

Aplikácia

  • Dlažobné prvky hrúbky 30mm /20mm sú určené len pre pevné konštrukcie

  • Dlažobné prvky hrúbky 40,50,60 a 65mm sú určené pre pevné aj nepevné konštrukcie

  • Dlažobné prvky hrúbky 70mm sú určené pre prejazdové plochy

Dlažba v odtieňoch rubin a oker je mrazuvzdorná a preto je vhodná aj do exteriéru napríklad na chodníky, terasy, príjazdové cesty, nádvoria a iné vonkajšie plochy. Dlažba v odtieňoch oranž je určená len na vnútorné použitie.

U jednotlivých odtieňov dochádza procesom výpalu k farebným odchylkám, ktoré sú prirodzenou súčasťou výrobkov.
 

Výroba aj na zakázku

U historických objektov sa vyskytujú najrozmanitejšie architektonické prvky. Dlažba vyrábaná na mieru ponúka širokú škálu atypických tvarov zhotovených podľa pôvodných originálov.


Jedinečnosť celej stavby či pôvodného vzhľadu je možné docieliť taktiež vyrazením ornamentu do výrobku podľa požiadavky zákazníka / pôvodné ornamenty, templárske kríže, Jakubské mušle, erby, monogram majiteľa či rôzne otlačky/.


Farba produktov sa dá ovplyvniť použitím rôznych ílov (červená, okrová, biela...) v rámci každej farby je možné zvoliť tónovanie pomocou zmeny teploty výpalu. V každom odtieni sú prirodzené farebné odchýlky, ktoré svedčia o tom, že sa nič umelo nedofarbuje a všetko je vyrábane pôvodným tradičným spôsobom.


Pomocou úpravy receptúry, hrúbky mletia, teploty výpalu je možné ovplyvniť technické parametre výrobku tak, aby sa čo najviac približovali vlastnosťam pôvodných historických originálov.


Referencie BRISPOL

Zdroj: www.brispol.cz

Späť na zoznam článkov