Je čas na rekonštrukciu strechy?

Vaša strecha dosluhuje a budete musieť pristúpiť k jej rekonštrukcii a výmene strešnej krytiny. Keďže ide o významný stavebný zásah, netreba ho brať na ľahkú váhu. S kvalitnou rekonštrukciou strechy dokážete znížiť náklady na energie približne o 20 %.

Dôvodov na výmenu strešnej krytiny môže byť niekoľko – celková rekonštrukcia domu, nevyhovujúce tepelnoizolačné vlastnosti krytiny, jej opotrebovanie či záujem o zobytnenie podkrovia. Stav strechy si nechajte posúdiť odborníkom, ktorý ju skontroluje a navrhne najvhodnejšie riešenie jej rekonštrukcie. S keramickou krytinou Tondach získate garanciu kvality a odolnosti, ktorá vydrží po celé generácie.

Pálené škridly sú vhodné aj na rekonštrukcie

Pri rekonštrukcii strechy treba brať ohľad na existujúcu konštrukciu. Hoci si mnohí myslia, že pálené škridly sú ťažké a na rekonštruované strechy nevhodné, nie je to pravda. Hmotnosť strešnej krytiny totiž významne nezaťažuje konštrukciu krovu, pretože strešná krytina predstavuje len časť celkovej váhy strechy. Nebojte sa pri rekonštrukcii použiť keramickú krytinu Tondach, a to aj v prípade, že máte šindľovú, plechovú, azbestovú či betónovú strechu.

Veľkoformátové alebo posuvné škridly

Pokrývači si pri rekonštrukciách pochvaľujú najmä veľkoformátové škridly, ktoré sú ľahšie a oproti bežným skladaným krytinám majú až o 20 % nižšiu hmotnosť. Rátať však treba so zmenou latovania krovu. Výhodami veľkého formátu je však úspora materiálu a rýchlejší postup prác. Ak nechcete meniť latovanie, vhodné sú posuvné škridly, ako sú Stodo 12, Samba 11 alebo Inspira. Rozsah posuvu niektorých škridiel je až 6 cm, vďaka čomu sa škridla prispôsobí latovaniu použitému na danej streche.

Nešetrite na nesprávnych miestach

Strecha nie je len estetickým doplnkom domu, ale je hlavnou hydroizolačnou vrstvou v skladbe strešného plášťa. Aby mohla plniť svoj účel čo najdlhšie, dôležité je použitie komplexného systému od jedného výrobcu. Nahradením niektorých prvkov v skladbe strechy lacnejšími alternatívami sa nemusí v budúcnosti vyplatiť. Systémové riešenia sú mimoriadne dôležité najmä pri zabezpečení rizikových miest.

Moderná škridla Tondach Bolero s čistými a jednoduchými tvarmi je vhodná na novostavby i rekonštrukcie. Veľký formát umožňuje rýchlejšie kladenie a vyžaduje menšiu spotrebu lát.

Vďaka vysokej kvalite produktov garantuje Tondach záruku na funkčné vlastnosti krytiny až 33 rokov.

Späť na zoznam článkov