Stavebné materiály

Stavebný materiál je akýkoľvek materiál, ktorý sa využíva na stavebné účely. Medzi najbežnejšie patrí drevo, betón, kameň, cement, tehly, hlina, oceľ, kov, hliník a iné. Ideálne je kombinovať materiály tak, aby vo výsledku vytvorili finálne produkty vyššej kvality s čo najdlhšou trvanlivosťou. Samozrejme všetko závisí od vkusu a predovšetkým rozpočtu stavebníka. Správny výber stavebných materiálov má veľký vplyv na kvalitu konštrukcie. Bez ohľadu aký je zdatný stavebný tím či majster, ak sa použijú lacné materiály, je pravdepodobné, že sa už počas výstavby objavia prvé problémy. Žiaľ práve tento fakt, je často ignorovaný. Mnoho stavebníkov a projektantov má tendenciu znížiť náklady ahľadať alternatívne materiály, ktoré nezodpovedajú požadovanej kvalite.

Zvoľte si prírodné materiály a bývajte zdravo

Ak sa chystáte stavať dom pre svoju rodinu , otázka zdravia je jedna z najprednejších. Preverte si informácie o danom mieste a dobre zvážte výber lokality, ktorá bude do budúcna bez ekologického zaťaženia. Vyberajte ekologické stavebné materiály, ktorézodpovedajú súčasným stavebným normám a čo najmenej zaťažujú životné prostredie. Práve prostredie, v ktorom budete žiť, tvorí základ komfortného bývania v dome a ovplyvňuje zdravie vašej rodiny.

Prírodné stavebné materiály

Materiály použité pri stavbe možno rozdeliť do dvoch skupín na prírodné a syntetické. Prírodnými stavebné materiály nie sú spracované alebo sú spracované minimálne, napríklad rezivo alebo sklo. Na druhej strane syntetické stavebné materiály sú také, ktoré sa vyrábajú a prechádzajú spracovaním a rôznymi úpravami, ako napríklad farby na plasty alebo farby na báze ropy.

Už naši predkovia vedeli oceniť kvalitu prírodných materiálov pri stavbe svojich príbytkov. Vývojom sa však tieto materiály dostali do úzadia. Šancu získali nové inovatívne stavebné riešenia, ktoré ušetria čas aj financie. Prečo však neskombinovať nové technológie s prírodou? V prípade, ak sa pozitívne vlastnosti
prírodných materiálov skĺbia s vymoženosťami modernej doby, môže vzniknúť stavba, ktorá bude ekologická, inovatívna, dizajnová a dokonca aj ekonomická. Moderné stavebníctvo výrazne pokročilo. Trh ponúka nadčasové a revolučné možnosti. Vznikajú inovatívne syntetické materiály, ktoré sú ľahšie, pevnejšie a šetrnejšie k životnému prostrediu ako tradičné stavebné materiály. Tento pokrok stimuluje novú architektúru, ktorá neopomína enviromentálnu stránku, je šetrnejšia k životnému prostrediu a zároveň je úplne odlišná od tej, na ktorú sme zvyknutí.

Neviete sa rozhodnúť pri výbere stavebných materiálov?

V špecializovanom stavebnom centre Baupark nájdete najširší sortiment strešných a fasádnych materiálov od renomovaných značiek. Neobmedzujte sa a vyberte si z kompletnej ponuky vzoriek zastúpených značiek to najlepšie a podľa Vášho vkusu. Všetky produkty spĺňajú najnovšie stavebné normy a kritéria bezpečného a zdravého bývania.

Potrebujete poradiť?

Náš tím odborníkov, s dlhoročnými skúsenosťami v oblasti predaja materiálov pre strechy a fasády, Vám ochotne poradí a pomôže pri Vašom rozhodnutí. Prevedieme Vás celým procesom výberu vhodných stavebných materiálov pre strechy a fasády, nákupom až po samotnú realizáciu

 

 

 

 

Späť na zoznam článkov