Nastal čas na dizajnovú strechu

A preto Tondach prichádza so skutočne prevratnou novinkou, s revolučnou dizajnovou pálenou škridlou V11. Tá v sebe snúbi dokonalé technické parametre dané 140 rokmi skúseností značky Tondach s originálnym dizajnom špičkových návrhárov Studio F. A. Porsche Povrch škridly tvoria tri hladké roviny, ktoré vytvárajú dve línie.

Minimalizmus návrhu zhmotňuje aktuálne trendy - jednoduché tvary, inšpiratívny dizajn a maximálna funkčnosť pre moderné architektonické riešenia. Dva lomy mu dodávajú nevšednú dynamiku, farebné prevedenie noblesu a eleganciu a spolu tak vytvárajú jedinečnú hru svetiel a tieňov. Škridla je v ponuke v povrchovej úprave engoba v troch farebných prevedeniach - čiernej, čadičovej a titánovej. Písmeno V poukazuje na dominantný tvar krytiny a číslo 11 vyznačuje počet škridiel potrebných na pokrytie 1m2 strešnej krytiny. Tvar písmena V vytvára nielen atraktívny dizajn, ale zaručuje aj unikátne drenážne vlastnosti. Strešná krytina preto obstojí aj v najnáročnejších poveternostných podmienkach a odolá náporu dažďa, snehu a vetra.

PREDSTAVUJEME SVETOVÝ UNIKÁT

Škridla V11 sa od doteraz poznaných krytín líši svojím riešením. Skosenie povrchu do podoby písmena V nebolo doposiaľ u strešných škridiel nikdy použité. Tondach V11 je tak skutočným svetovým unikátom. Výsledkom spolupráce so Studio F. A. Porsche je nová interpretácia základnej suroviny, hliny do nevídaného tvaru. Z pohľadu estetiky a dizajnu išlo o hľadanie dokonalého súladu medzi moderným dizajnom, zvoleným geometrickým tvarom a zaužívaným stereotypom.

OCENENÝ DESIGN

Priemyselný dizajn nie je len záležitosťou vzhľadu, dôraz sa kladie aj na dokonalé vyladenie technických parametrov výrobku. To bol argument, ktorý rozhodol o tom, že sa Wienerberger prvýkrát v histórii obrátil na Studio F. A. Porsche a jeho dizajnérov.

Výsledkom je keramická škridla, ktorá má špičkové parametre a dizajn ocenený viacerými globálne
uznávanými cenami. Pýši sa nielen čestným uznaním GrandPrix veľtrhu ForArch 2020 či ocenením German Design Award 2020, alei najznámejšou cenou pre dizajnérov Red Dot Award, udeľovanou iba výrobkom s presvedčivou kvalitou špičkového dizajnu. V11 získala Red Dot Award: Product Design 2020 v kategórii Urban Design. Nemecká rada dizajnu ocenila škridlu cenou ICONIC AWARD: Innovative architecture, ktorá hodnotí vizionárske budovy, inovatívne výrobky a udržateľnú komunikáciu zo všetkých odvetví architektúry, stavebný a realitný priemysel, ako aj spracovateľský priemysel.

 

Späť na zoznam článkov