Vyberajte srdcom, plaťte s rozumom

Horizont PRO - HYBRID

Kontinet PRO - HYBRID je prémiový veľkoformátový model vyrábaný pomocou najnovších technológií. Je lisovaný do sadrovej formy, čo mu dodáva dokonale ostré línie. Vyznačuje sa dokonalou geometriou a výbornými technickými vlastnosťami. Krytina je posuvná, vďaka čomu je prispôsobiteľná rôznym, už namontovaným strešným konštrukciám. Vyrába sa v červenej, hnedej a čiernej farbe. Hladký zamatový lesk povrchovej úpravy PRO - HYBRID pôsobí decentne a vznešeno. Jednoduchý moderný tvar s čistými líniami pristane klasickému rodinnému domu rovnako, ako modernej novostavbe auspokojí aj toho najnáročnejšieho zákazníka.

Kontinent PRO - HYBRID

Horizont PRO - HYBRID je populárny prémiový veľkoformátový model, ktorý sa teší veľkej obľube. Vyrába sa pomocou najnovších technológií. Je lisovaný do sadrovej formy, čo mu dodáva dokonale ostré línie. V ponuke sú žiadané zemité odtiene hnedej a červenej a taktiež elegantná čierna farba. Povrchová úprava PRO – HYBRID garantuje intenzitu sýtych odtieňov, ktoré nikdy nevyblednú. Krytina boduje svojim hladkým povrchom, ktorý ju chráni pred znečistením. Bezpečnosť, odolnosť a farebná intenzita aj po rokoch, sú trvalými hodnotami tohto modelu. Elegantný a dynamický tvar krytiny ladí s každou stavbou a vytvára dojem esteticky pútavej strechy. Model v sebe spája optimálne technické výhody pre riešenie akejkoľvek strechy bez ohľadu na to, či ide o rekonštrukciu alebo novostavbu.

NOVÁ DIMENZIA SPOĽAHLIVEJ STRECHY

Povrchová úprava PRO – HYBRID

  • mimoriadne hladký povrch
  • jemný zamatový lesk
  • hmatová príťažlivosť - príjemná a dotyk
  • ešte vyššia odolnosť a životnosť

Prevratná technológia a pútavý dizajn sú zárukou dokonalej strechy.

Základnou surovinou keramickej krytiny je hlina, ktorá svojimi výnimočnými vlastnosťami skvelo odoláva akémukoľvek počasiu a radí tento produkt medzi vysoko odolné materiály. Na výrobu keramickej krytiny sa používa prírodná hlina (zmes zeminy a ílu) bez chemických prísad, rozomletá na jemný prach, ktorý sa následne pridaním vody premieša do plastickej hmoty lisovanej do rôznych tvarov.

Pre dosiahnutie farebných variácií sa na povrch vylisovanej keramickej krytiny pred výpalom aplikuje vrstva (riedka keramická hmota príbuzného zloženia ako základná hmota krytiny, obohatená prímesou z nerastov a oxidov kovov, ktorá po výpale získa požadovanú farbu). Takto farebne upravený výlisok sa následne nechá pred samotným výpalom predsušiť, kedy dochádza k najväčšiemu zmršteniu hliny.

Z celého procesu výroby je ekonomicky najnáročnejší, ale pre životnosť keramiky najdôležitejší, výpal krytiny. Počas neho sa v peci pri teplote nad 1000°C engoba dokonale spojí s hlinou a zabezpečí farebnú stálosť počas celej životnosti strechy. Vďaka vrstve engoby s otvorenými pórmi ostáva v tomto prírodnom produkte zaručené vyrovnávanie vlhkosti.

Pri procese výroby sa na krytinu nanesie vrstvička v hrúbke od 40 μm do 80 μm. Táto respiračne aktívna vrstva z hliny, sklenenej múčky, farebných oxidov a prísad dodáva krytine svojou žiarivou silou farieb estetickú podobnosť glazúry s menej výrazným leskom.

Zušľachtené povrchy PRO – HYBRID si získavajú priaznivcov svojim hladkým zamatovým leskom. Veľkou výhodou tejto povrchovej úpravy je trvale elegantne silná farba, ktorá vzdoruje akýmkoľvek poveternostným vplyvom.

Navždy krásna strecha

Späť na zoznam článkov